Szakértők mondták a Mesezene módszerről:

„A munka innovatív jellegű, hazánkban szinte egyedülálló, tekintve, hogy az olvasási motiváció és általában véve a tanulási motiváció fejlesztésére kevés tudományosan is megalapozott kezdeményezés volt még ez idáig hazánkban.”

- dr. Szenczi-Velkey Beáta – adjunktus ELTE BGGYK

„A Mesezene programot alkalmazó kollégák olyan szakmai fejlődésen mennek keresztül, melyek eredményei kihatnak nevelőmunkájuk minden területére.”

– Pénzes Józsefné – óvodavezető, Bóbita Óvoda, Törökbálint

„A 21. század kihívásaira úgy reagálni, hogy több ezer éves kultúrtechnikákat veszünk elő, és ez működik, no ez a zenezörej.”

- Dr. Salné Lengyel Mária – logopédus gyógypedagógus, a Fejlesztő Pedagógia főszerkesztője

„Nemcsak az együttesség élménye oldja a feszültséget és a szorongást, hanem maga a mese és a játékosság is. Mert ismerős, idézi az óvodás korszakot, elvarázsol, kikapcsol a jelenből és bízni lehet a jó befejezésben. Egy elsősnek fokozottan szüksége van erre a feszültségoldásra, a biztonság- és ismerősség-érzés megélésére. Egyébként egyre inkább jobb féltekés kultúrában élünk. A mesezene komplex módszere nagyon jól kihasználja a jobb féltekét – az érzelmek, a képzelet, a mozgás, a zeneiség, a művészeti érzék bevonását.”

- Turcsik Katalin – pszichológus, Öveges József Szakképző Iskola és Gimnázium, Budapest

„A Meixner-módszerbe integrált mesefolyam- és zenezörej módszer az érzékletek fontosságának felismeréséből indul ki és a cselekvés örömével teremt emocionális hidat új ismeretek megszerzése és a mentális begyakorlás felé. A cselekmény folyamatossága, az, hogy egyre több ismert szereplő tér vissza és van jelen, érzelmi biztonságot ad a folyamatban résztvevő gyerekeknek. Az új elemekkel való megismerkedés után az aktivitás (játék) lehetősége és a feldolgozó beszélgetés tovább mélyíti a pozitív élményeket, az élménypedagógia törvényszerűségei szerint. Joggal mondhatják a szerzők, hogy ez ebben a formában paradigmaváltó törekvés az olvasástanításban.”

- Vekerdy Tamás - gyermekpszichológus

„Két, egymást követő látogatás messzemenően meggyőzött arról, hogy eltérő tanítónői alkatok és attitűdök szabadon tudnak érvényesülni a Meezene program alkalmazásában.”

- Vekerdy Tamás

„Minden elemében belülről jövő, meggyőző és megalapozott. Boldog lennék, ha nemzedékek nőnének fel a könyveteken, mint a Gőgös Gúnáron.”

- Szendrei Edit – szerkesztő, Kossuth Rádió, (Vendég a háznál)