A módszert kipróbáló tanító nénik mondták:

„A zenezörejes mesék nemcsak a gyerekek számára jelentenek nagy segítséget, hanem az én munkámat is nagyban megkönnyítik. A felkészülés jóval kevesebb időt vesz igénybe azáltal, hogy készen, kidolgozva megkaptam mindent a betűk megtanításához.”

- Nagy Judit

„Jó ötlet az azonos sémára épülő meseszerkesztés. Támpontot ad a gyerekeknek, és persze a pedagógusnak is. Sokkal könnyebb számukra úgy követni a mesét, hogy a történet folytatásának már megszokott kultúrája van.”

- Farkas Diána

„A gyerekek benne élnek a mesékben, beszélgetnek róluk, sőt, sokan álmodtak is a hősökről.”

– Szerzőné Fiedler Mónika.

„A megbeszéltek értelmében egy alkalommal elmaradt a mese. A betű egyszerű megmutatása és megtanulása nem nyújtott élményt. Beleegyeztek ugyan a mese nélküli betűtanulásba, de csak azzal a feltétellel, ha utána elmondom a meséjét. A betűk számukra csak mesék által léteztek.”

– Takács Annamária.

„A zörej nekem, mint figyelemfelkeltő eszköz működik legjobban. A gyerek meglepődik, felfigyel.”

– Galambosné Fejér Gabriella

„Ahhoz, hogy egy szívószálból kicsaljuk a szél hangját, tényleg nem kell zenei zseninek lenni.”

– G. F. Gabriella

„Szívesen zajonganak, hogyne tennék, hiszen gyerekek! Szeretnek a hangjuk erejével játszani, szeretnek a ritmusokkal játszani. Ez a felnőttek életében sincs másként”

– G. F. G.

„Nem csak a zörejes mese, de a továbbélés is emocionálisan érinti a gyerekeket. Ezáltal nem passzív hallgatója, hanem részese lesz a mesének”

– Sz. F. Mónika

„A mozgásért odavannak. Ne feledjük, hogy egy 7 éves gyermek elemi igénye a mozgás. Az oktatás miatt ettől mi tulajdonképpen megfosztjuk őket… a mozgásos továbbélés lehetőséget adott arra, hogy kielégítsük a gyermek ilyen irányú természetes igényét.”

- F. Diána

„A játékiskolába beiratkozó mesehősök a mesefolyammal, a zajokkal, a mozgással érzelmi burokba zárják a gyermeket, s a tanulás folyamatába is beköltöznek.”

– G. F. G.

„Valamennyi gyakorló feladatot beburkoltam a mese gondolati szövetébe. A gyerekeknek olyan érzésük volt, mintha a feladatmegoldás sem lenne más, mint a mese továbbjátszása. Boldog, elégedett gyerekekkel dolgozhattam. Öröm volt nézni csillogó szemüket a mesehallgatás alatt, és érezni, hogy fantáziájuk velem együtt szárnyal.”

- Villásiné Istók Bea

„A mesék és zörejek segítségével - hiszem - örökös barátságot kötöttek a betűkkel és az olvasással.”

– T. Annamária